Zdravý recept

Kapr po Gruzínsku

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 28772

Ingredience

100 g Celer bulvový
50 g Cibule
0,5 ks Citrony
240 g Kapr obecný
50 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
50 g Ořechy vlašské
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
50 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 506kJ
4% Sacharidy 14 g
108% Tuky 81 g
15% Sodík 309 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kapr po Gruzínsku postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme a naporcujeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Jádra vlašských ořechů umeleme, petrželovou nať posekáme, půl citronu nakrájíme na plátky.

2

V hlubokém rendlíku čtvrt hodiny vaříme zeleninu ve vodě s octem. Poté přidáme porce kapra, osolíme, plamen zmírníme, aby se vývar táhl. Měkkou rybu po zhruba dvaceti minutách přendáme na mísu. Vývar necháme vychladnout, poté ho přecedíme, přidáme mleté ořechy, cibuli, čtvrt lžičky mletého pepře a dobře promícháme.

3

Kapra podáváme vychlazeného, přelitého připravenou omáčkou, posypaného sekanou petrželovou natí. Zdobíme plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept