Kuřecí steaky s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí steaky s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 hrnek | Citronová šťáva |
500 g | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 115,8mg |
Draslík | 360,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kuřecí stehna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí steaky s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso naklepeme z obou stran. V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme máslo a plátky na středním ohni orestujeme cca 3 min z každé strany. Vyjmeme a odložíme na vyhřátý talíř. |
2 | Do pánve dáme najemno nasekaný česnek a cibulku, necháme zesklovatět. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a petrželkou. Smícháme s vypečenou šťávou z masa, směsí přelijeme steaky. Ihned podáváme, nejlépe se zeleninou. |