Vydatná zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vydatná zeleninová polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 28983 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
25 g | Celer bulvový |
5 g | Česnek |
100 g | Cibule |
125 g | Fazole červené |
125 g | Kapusta hlávková |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Vegeta |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 563,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazole červené, Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Vegeta, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vydatná zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme přes noc do studené vody. Další den vyměníme vodu a fazole dáme předvařit asi na 15 minut. |
2 | V dalším kastrolu rozehřejeme rostlinný olej, vložíme do něj zeleninu pokrájenou na kousky a vše asi 3 minuty zprudka opékáme. Poté podlijeme vývarem, přidáme fazole, rýži, rajčata, protlak, česnek a na mírném ohni a za občasného míchání dále vaříme, až je vše měkké. |
3 | Nakonec polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme přizdobit strouhaným parmezánem. Lze podávat s pečivem jako chutnou večeři. |
Poznámka
Do základu polévky lze přidat i slaninu.