Čekankové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankové závitky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29031 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
4 ks | Čekanka |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
150 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
20 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso mleté |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 111,3mg |
Draslík | 382,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Čekanka, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankové závitky postup přípravy receptu:
1 | Čekanky omyjeme a zbavíme košťálů. Poté je rozpůlíme a vyjmeme srdíčka. Srdíčka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a jejich listy nakrájíme na nudličky. |
2 | Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na rozpáleném másle. Potom k ní přisypeme pokrájené listy čekanek a necháme 2 minuty smažit. Pak přimícháme mleté maso, vejce a strouhanku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a sekanou petržel. Vzniklou směsí naplníme vždy jednu polovinu čekanky a druhou polovinu k ní přiklopíme. |
3 | Každou plněnou čekanku obalíme třemi proužky slaniny a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Necháme péct při 200°C. Po pěti minutách pečení podlijeme čekanky vínem smíchaným s vývarem. Pečeme dalších 25 minut, přičemž závitky občas přelijeme výpekem. |