Polévka s avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s avokádem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29037 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Slepičí bujon | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
200 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
1 kg | Slepice |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Polévka s avokádem | |
100 g | Ananas |
200 g | Avokádo |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
200 g | Perlička |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 249,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Ananas, Avokádo, Pepř bílý, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Máslo čerstvé, Perlička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s avokádem postup přípravy receptu:
1 | Omytá prsa z perličky pokrájíme na nudličky. Oloupeme avokádo, nakrájíme na měsíčky a pokapeme pomerančovou šťávou. Ananas (kompot) scedíme, šťávu zachytíme do poháru. |
2 | V hrnci na másle maso orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 litrem slepičího bujonu a vaříme 10 minut. Přidáme avokádo, ananas, lžíci pomerančové šťávy, lžíci ananasové šťávy, promícháme, podle chuti opepříme, osolíme, povaříme 2-4 minuty a podáváme. |
3 | Slepičí bujon [28675]: |
4 | Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. |
5 | Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. |
6 | Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru. |
7 | Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme. |
8 | Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům. |