Indická kořeněná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická kořeněná polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29040 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
20 g | Česnek |
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Cizrna konzervovaná |
50 g | Jablka |
175 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
15 g | Paprika zelená |
300 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1,3 l | Vývar zeleninový |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 634,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cizrna konzervovaná, Jablka, Jogurt bílý, Kari koření, Kurkuma, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Skořice mletá, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická kořeněná polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět. |
2 | Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme vývarem a dobře promícháme. |
3 | Vhodíme cizrnu, rajčata a bobkový list a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny. |
4 | Závěrem odstraníme bobkový list, vlijeme jogurt smíchaný s citronovou šťávou, dobře promícháme. |
5 | Polévku zdobíme sekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Tato polévka je známa od dob britského panství v Indii. Přivezli ji úředníci, kteří se vraceli v 18. a 19. století z Indie.