Recept

Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2909

Ingredience

1 špetka Bazalka
500 g Brambory
500 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Omáčka francouzská
1 špetka Provensálské koření
6 ks Rajčata
250 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 891kJ
6% Sacharidy 23 g
27% Tuky 21 g
11% Sodík 222 mg
77% Bílkoviny 43 g

Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, naskládáme je do zapékací mísy. Vrstvy brambor prosolíme a posypeme kořením.

2

Mezi brambory vložíme nakrájená rajčata.

3

Naklepeme a osolíme kuřecí řízky a položíme je na vrstvu brambor a rajčat.

4

V misce promícháme francouzskou omáčku na zapékání se smetanou. Směsí přelijeme brambory.

5

Vše posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Poznámka

Množství francouzské omáčky upravíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept