Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29122

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Jehněčí maso mleté
150 g Jogurt bílý
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
1 kg Lilek
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
4 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
0,1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
7% Sacharidy 26 g
51% Tuky 38 g
16% Sodík 320 mg
44% Bílkoviny 25 g

Orientální musaka postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odpočívat. Rajčata omyjeme, polovinu nakrájíme na kostičky a druhou polovinu na plátky. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Petrželku omyjeme a nasekáme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a cibuli na něm podusíme. Přidáme mleté jehněčí maso a po 10 minutách přimícháme kostky rajčat, polovinu petrželky a zeleninový vývar. Okořením skořicí, solí a pepřem a necháme 20 minut povařit.

2

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Lilky otřeme dosucha a na zbytku oleje je opečeme. Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní klademe lilky a masovou směs. Na poslední vrstvu masové směsi rozložíme plátky rajčat. Musaku pečeme v předehřáté troubě 30 minut.

3

smícháme jogurt, vejce, prášek do pečiva a zbytek petrželky, osolíme, opepříme a směsí musaku přelijeme. Pečeme ještě dalších 10 minut. Po upečení ihned podáváme a zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept