Španělský nákyp s klobásou Chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělský nákyp s klobásou Chorizo
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29135 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
400 g | Cuketa |
400 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 355,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělský nákyp s klobásou Chorizo postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. V pánvi rozpálíme olivový olej a opékáme na něm cibuli, papriku a cuketu. Okořeníme šafránem, solí a pepřem. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. |
4 | Do pánve dáme nakrájenou klobásu Chorizo a minutu ji opékáme. Přidáme kostky brambor a opékáme další 3 minuty. Klobásu s bramborami smícháme se zeleninou. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a s rajčaty přidáme do mísy ke směsi. Vše promícháme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby na 30 minut. |