Kachní polévka s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní polévka s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 29193 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Bujon z kachny [29086] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
150 g | Játra kuřecí |
1 kg | Kachna mražená |
150 g | Kuřecí srdíčka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
150 g | Žaludky drůbeží |
Kachní polévka s ovesnými vločkami | |
200 g | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Ovesné vločky |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 213,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Husí sádlo, Játra kuřecí, Kuřecí srdíčka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Brambory, Kmín drcený, Ovesné vločky, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mrkev kořen, Žaludky drůbeží, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní polévka s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka. |
2 | V hrnci na rozpuštěném másle (2 lžíce) osmahneme dozlatova promyté (a odkapané) ovesné vločky, přidáme mrkev, 0,5 lžičky sladké papriky a krátce, asi 1 minutu, restujeme. Zalijeme 1 litrem kachního bujonu, přidáme brambory, dochutíme solí, kmínem, pepřem a povaříme 10-15 minut. |
3 | V pánvi si na 1 lžíci másla zpěníme pokrájený pórek. |
4 | Každou porci polévky ozdobíme kroužky pórku a podáváme. |
5 | Bujon z kachny [29086]: |
6 | Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce. |
7 | Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat. |
8 | Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu. |
9 | Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky. |
10 | Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme). |
11 | Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek. |