Recept

Garnátová polévka s rýžovými kopečky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29227

Ingredience

20 g Anglická slanina
2 polévková lžíce Chléb konzumní
40 g Cibule
10 g Cibulka jarní
300 g Garnát obecný
1 ks Kapie
2 polévková lžíce Kečup jemný
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
200 g Rýže předvařená (parboiled)
1 špetka Sůl
1,3 l Vývar rybí
5 g Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 760kJ
14% Sacharidy 50 g
12% Tuky 9 g
81% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Garnátová polévka s rýžovými kopečky postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme rýži. Mezitím očistíme a oloupeme garnáty a žampiony. Cibuli, česnek a petržel jemně nasekáme, papriku a slaninu nakrájíme na proužky.

2

V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme zeleninu spolu se slaninou, 5 minut restujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín a chlebovou strouhanku, mícháme další minutu. Pak přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem, dobře promícháme. Přidáme žampiony a zvolna za stálého míchání vaříme, až polévka mírně zhoustne. Asi 2 minuty před dovařením vložíme garnáty a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.

3

Polévku podáváme s kopečky vařené rýže, které zdobíme jarní cibulkou.

Poznámka

Kopečky rýže vytvoříme tak, že vařenou rýži vkládáme do olejem vytřené misky a pak vyklopíme na talíř.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept