Rigatoni al pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni al pesto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2933 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
100 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 81,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni al pesto postup přípravy receptu:
1 | Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Mezitím opražíme na suché pánvi dozlatova piniové oříšky a najemno nasekáme. Oloupeme česnek, rovněž nasekáme najemno. Bazalku omyjeme, necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme s oříšky a česnekem. Za stálého míchání přiléváme olivový olej a pesto ochutíme solí. |
3 | Připravené rigatoni dáme do nahřáté mísy, promícháme s pestem, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme. |