Křen se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen se šlehačkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2939 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Pepř bílý |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 443kJ
1% Sacharidy 2 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 60 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 25,5mg |
Vláknina | 404,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křen se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Křen krátce povaříme ve vodě s octem. Osolíme, opepříme a přisladíme trochou cukru. |
2 | Nakonec do směsi vmícháme ušlehanou smetanu. |