Slané suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané suflé
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29535 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gruyére |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 624,4mg |
---|---|
Cholesterol | 314,6mg |
Draslík | 108,4mg |
Vláknina | 661,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané suflé postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu na suflé vymažeme máslem. Sýr nastrouháme. |
2 | Máslo rozehřejeme, vmícháme mouku a necháme mírně povařit, poté přilijeme mléko. Za stálého míchání necháme vařit 20 minut. |
3 | Přimícháme strouhaný sýr, vaječné žloutky, muškátový oříšek a špetku soli. |
4 | Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který vmícháme do omáčky. Přelijeme do vymazané zapékací formy a dáme péct při 175 °C na 35 minut. |