Králík se sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík se sušenými švestkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
120 g | Cibule |
800 g | Králík |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
150 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 192,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Švestky sušené, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík se sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu rozkrájíme na plátky a ponoříme na minutu do vroucí vody. Poté opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Švestky pokrájíme na menší kousky. |
2 | Králíka naporcujeme na 8 kusů, osolíme a opepříme. Olej rozpálíme, maso na něm po 10 minut osmahneme ze všech stran. |
3 | Poté odstavíme, maso vyjmeme, necháme okapat. |
4 | Zbylý olej vylijeme, do hrnce vrátíme maso, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu i švestky. |
5 | Přilijeme víno, vaříme 10 minut, následně přidáme vývar a přiklopené vaříme ještě 30 minut. |
6 | Hotovou omáčku dochutíme dle vlastní potřeby solí či pepřem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.