Bábovka s lesním ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 126 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s lesním ovocem
Celkový čas: | 126 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 110 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29627 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
100 g | Borůvky |
350 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr moučkový |
15 g | Droždí |
30 ml | Griotka |
100 g | Jahody zahradní |
100 g | Maliny |
80 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 97,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Jahody zahradní, Maliny, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s lesním ovocem postup přípravy receptu:
1 | Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci. |
2 | Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme. |
3 | Máslo pokrájíme na drobné kousky a vmícháme do těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. Poté prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut. |
4 | Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut. |
5 | Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme griotku. |
6 | Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo. |
7 | Ovoce omyjeme, zalijeme zbytkem sirupu a rozložíme na upečené bábovce. Podáváme vychlazené. |