Koriandrový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koriandrový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29650 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Hovězí maso mleté |
250 g | Hrášek |
10 g | Koriandr čerstvý |
100 g | Krevety tygří |
60 g | Mrkev kořen |
40 g | Nudle čínské vaječné |
100 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Vývar drůbeží |
125 g | Žampiony - sterilované |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 80,7mg |
Draslík | 451,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Hrášek, Koriandr čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Krevety tygří, Mrkev kořen, Nudle čínské vaječné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koriandrový salát postup přípravy receptu:
1 | Zelí omyjeme, zbavíme košťálu a povadlých listů, rozebereme na jednotlivé listy a spaříme 10 minut ve vařící vodě. Krevety a nudle zalijeme horkou vodou a necháme máčet 20 minut. Poté slijeme. |
2 | Chleba namočíme do vývaru, rukama vymačkáme, střídku smícháme s masem, vejcem a 5 g sekaného koriandru. Osolíme a opepříme. Ze směsi tvarujeme kuličky, které usmažíme na rozpáleném oleji. |
3 | Žampiony pokrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou. Hrášek a špenát spaříme ve vroucí vodě, poté vodu slijeme a necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Všechny suroviny naservírujeme na talíř, posypeme sekaným koriandrem a ihned servírujeme. |