Tuřín zapečený s karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuřín zapečený s karotkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29716 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
400 g | Brambory pečené |
100 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Karotka |
20 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Tuřín |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 31,1mg |
Draslík | 814,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory pečené, Hovězí vývar základní, Karotka, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuřín zapečený s karotkou postup přípravy receptu:
1 | Tuříny a karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj plátky zeleniny, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 1/2 hodiny. |
2 | Podáváme s pečeným bramborem. |