Bramborové placky zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky zapečené
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29732 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 281,4mg |
Draslík | 717,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placky zapečené postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, nakrájíme nahrubo a povaříme ve vroucí vodě 15 minut. Scedíme, překlopíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, máslo, vejce a žloutky. Promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Plech pomažeme máslem nebo vysteleme pečícím papírem. Z těsta vytvoříme menší placičky, vyskládáme je vedle sebe na plech a na každou položíme pláteček anglické slaniny. V troubě zapékáme přibližně 10 minut, až bude slanina křupavá. |