Recept

Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29790

Ingredience

5 polévková lžíce Brusinková omáčka
1 ks Celer - nať
0,5 ks Citrony
250 ml Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Jalovec
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
700 g Svíčková ze zvěřiny
1 špetka Sůl
250 ml Víno červené
1 kávová lžička Řeřicha
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 773kJ
8% Sacharidy 30 g
126% Tuky 95 g
12% Sodík 241 mg
77% Bílkoviny 43 g

Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína postup přípravy receptu:

1

Do nekovové mísy vložíme plátky masa a zalijeme je směsí šťávy z pomeranče a citronu, 2 lžic oleje, nového koření, soli a pepře. Zakryté necháme 4 h marinovat v lednici. Mezitím obrátíme.

2

Připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, celer a mrkev. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu cca 5 min orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme kuličky jalovce a dusíme cca 20 min, dokud se omáčka nezredukuje cca na polovinu množství. Poté scedíme do čisté pánve, vmícháme brusinkovou omáčku a odložíme.

3

Připravené steaky grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 4-6 min z každé strany. Mezitím prohřejeme omáčku, ochutíme ji solí a pepřem. Přelijeme jí hotové steaky, dozdobíme řeřichou a ihned podáváme.

Poznámka

Příprava 15 min+4 h marinování. Z celeru použijeme pouze stonek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept