Krevety po kantonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety po kantonsku
Krevety po kantonsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 29822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
4 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
150 ml | Vývar rybí |
Krevety po kantonsku | |
4 stroužek | Česnek |
700 g | Krevety tygří - loupané |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Pórek |
3 ks | Vejce slepičí |
180 g | Vepřová kýta |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 397,9mg |
Draslík | 467,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná, Vývar rybí, Česnek, Olej rostlinný, Paprika červená, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob, Krevety tygří - loupané, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety po kantonsku postup přípravy receptu:
1 | Ve woku na 2 lžících rozehřátého oleje krátce opečeme prolisovaný česnek. Přidáme očištěné a omyté krevety, opékáme je 5 minut. Krevety vyjmeme děrovanou lopatkou na talíř a necháme na teplém místě. |
2 | Do woku přilijeme zbylý olej a když se rozpálí, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, omyté, na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájený pórek. Opékáme asi 5 minut, aby maso mělo křupavou kůrku. Vmícháme sherry, sójovou omáčku, cukr, rybí vývar a přivedeme k varu. |
3 | Solamyl rozmícháme v misce s vodou na pastu, vlijeme do woku a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. |
4 | Do pánve vrátíme krevety a přilijeme rozšlehaná vejce, Za občasného míchání zvolna vaříme 5-6 minut. |
5 | Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ozdobíme nakrájenou červenou paprikou. |
6 | Podáváme s vařenou rýží. |