Treska s indickou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s indickou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29846 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
120 g | Jablka |
300 ml | Jogurt bílý |
2 špetka | Kari koření |
12 g | Maizena - kukuřičný škrob |
60 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 špetka | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 991,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kari koření, Pomeranče, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Maizena - kukuřičný škrob, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s indickou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pokrájenou mrkev a cibuli přendáme do hrnce, podlijeme 750 ml vody a vínem. Uvedeme k varu a vaříme 15 minut. |
2 | Maso z tresky dáme do horké vody a necháme 15 minut ohřívat bez vaření. |
3 | 200 ml vody z vaření ryby smícháme se lžící cibule z vývaru, přidáme strouhaná jablka a šťávu z pomeranče. Vše necháme ohřát. |
4 | Vývar propasírujeme přes síto, smícháme s jogurtem a maizenou. |
5 | Osolíme. |
6 | Tuto omáčku přendáme na servírovací tác, navrch položíme porce ryby, které posypeme troškou kari a sekanou petrželí. |