Recept

Rýže s paprikou a šafránem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29890

Ingredience

2 polévková lžíce Hrozinky
1 kávová lžička Kmín římský
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Ořechy lískové
50 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Oříšky piniové
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
400 g Rýže basmati
1 špetka Sůl
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 988kJ
26% Sacharidy 92 g
46% Tuky 34 g
4% Sodík 88 mg
26% Bílkoviny 15 g

Rýže s paprikou a šafránem postup přípravy receptu:

1

Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Rýži nasypeme do síta, důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V hrnci zahřejeme máslo a opečeme na něm lehce kmín. Přidáme šafrán a rýži. Pečeme, než zesklovatí. Vložíme hrozinky, papriky a lehce osolíme. Přilijeme 700 ml vody a při mírné teplotě necháme 20 minut vařit.

3

Na suché pánvi opražíme piniová semena a nahrubo nasekáme oříšky.

4

Rýži podle chuti osolíme a opepříme, přimícháme ořechy a piniová semena. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept