Recept

Perličky pečené v kapustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29991

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
400 g Kapusta hlávková
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
85 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Perlička
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,133 kcal
Kilojoule 4 740kJ
8% Sacharidy 29 g
71% Tuky 54 g
36% Sodík 712 mg
243% Bílkoviny 136 g

Perličky pečené v kapustě postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje, vložíme očištěné, osolené a opepřené perličky a opékáme je po všech stranách asi 10 minut. Odstavíme z plotny a perličky vyjmeme.

2

Do kastrolu přidáme zbylý olej spolu s oloupanou, nasekanou cibulí, na kolečka nakrájeným pórkem, na plátky nakrájeným celerem a na kostičky nakrájenou slaninou. Za stálého míchání vše smažíme 2-3 minuty. Přidáme rozpůlené ořechy a opečené perličky.

3

Očištěnou kapustu nakrájíme na osminky tak, aby listy zůstaly na košťálu. Kapustu vložíme do kastrolu mezi perličky, zalijeme vývarem a vše osolíme a opepříme. Na plotně uvedeme do varu, potom kastrol vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pokrm pečeme asi 45 minut. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout.

4

Perličky rozkrájíme na půlky a upravíme na talíře spolu se zeleninou a šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept