Uzenáči s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenáči s rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dušená |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Uzenáče |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 67,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Uzenáče mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzenáči s rýží postup přípravy receptu:
1 | Vařenou rýži promícháme s 50 g másla a s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, podušenou na kousku másla. Směs osolíme a opepříme. |
2 | Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Vložíme do kastrolu na 1 lžíci másla a několik minut pečeme. |
3 | Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno urovnáme vrstvu rýže, poklademe uzenáči a zakryjeme rýží. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |
5 | Podáváme se zeleninovým salátem. |