Recept

Smažené jehněčí kotlety s petrželkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30185

Ingredience

455 g Brambory
2 kávová lžička Hořčice
1,2 kg Jehněčí kotlety
2 kávová lžička Med včelí
1 špetka Muškátový oříšek
55 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
455 g Pastinák
1 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
5 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
100 g Strouhanka
1 g Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,031 kcal
Kilojoule 4 313kJ
14% Sacharidy 51 g
84% Tuky 63 g
24% Sodík 479 mg
111% Bílkoviny 63 g

Smažené jehněčí kotlety s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Do nádoby dáme hořčici s medem, česnekem, rozmarýnem a se 2 lžícemi oleje. Výbornou chuť směsi dodá nasekaný čerstvý rozmarýn. Vzniklou směsí natřeme kotlety a posypeme strouhankou. Strouhanka musí být pouze z bílého pečiva.

2

Vedle v kastrůlku uvaříme vodu a do ní vložíme pastinák, nakrájený na větší kousky, přidáme brambory a česnek a vše necháme podusit do změknutí cca 20 minut. Po uvaření vodu z rendlíku odstraníme a směs rozmělníme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme muškátový oříšek.

3

Na grilu při středním výkonu, klademe kotlety na grilovací mřížku, poté je z obou stran pomažeme zbylým olejem nebo máslem. Musíme si uvědomit, že grilování trvá z každé strany 7-8 minut, tj. dokud není maso měkké. Troubu ztlumíme na nižší stupeň výhřevnosti, aby se strouhanka na kotletách nepřipálila. Jako přílohu k hotovému pokrmu podáváme bramborovou kaši, politou smetanou a ozdobenou špetkou rozmarýnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept