Smažené jehněčí kotlety s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené jehněčí kotlety s petrželkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
455 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Hořčice |
1,2 kg | Jehněčí kotlety |
55 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
455 g | Pastinák |
1 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
5 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
100 g | Strouhanka |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 214,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 29,8mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Jehněčí kotlety, Med včelí, Muškátový oříšek, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pastinák, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené jehněčí kotlety s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Do nádoby dáme hořčici s medem, česnekem, rozmarýnem a se 2 lžícemi oleje. Výbornou chuť směsi dodá nasekaný čerstvý rozmarýn. Vzniklou směsí natřeme kotlety a posypeme strouhankou. Strouhanka musí být pouze z bílého pečiva. |
2 | Vedle v kastrůlku uvaříme vodu a do ní vložíme pastinák, nakrájený na větší kousky, přidáme brambory a česnek a vše necháme podusit do změknutí cca 20 minut. Po uvaření vodu z rendlíku odstraníme a směs rozmělníme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme muškátový oříšek. |
3 | Na grilu při středním výkonu, klademe kotlety na grilovací mřížku, poté je z obou stran pomažeme zbylým olejem nebo máslem. Musíme si uvědomit, že grilování trvá z každé strany 7-8 minut, tj. dokud není maso měkké. Troubu ztlumíme na nižší stupeň výhřevnosti, aby se strouhanka na kotletách nepřipálila. Jako přílohu k hotovému pokrmu podáváme bramborovou kaši, politou smetanou a ozdobenou špetkou rozmarýnu. |