Polévka jehněčí s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka jehněčí s rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30222 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
2 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Pórek |
50 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
8,5 dl | Vývar jehněčí |
1 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 718,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 359,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá, Pórek, Rýže dlouhozrnná, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka jehněčí s rýží postup přípravy receptu:
1 | Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití. |
2 | Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká. |
3 | Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později. |
4 | Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké. |
5 | Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat. |
Poznámka
Pórek, česnek a žampiony pokrájíme.