Recept

Jehněčí masíčko na jehle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 140 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30261

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
115 ml Hovězí vývar základní
340 g Jehněčí kýta
2 ks Kapie
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
45 ml Víno červené
1 stroužek Česnek
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 383kJ
6% Sacharidy 22 g
22% Tuky 16 g
8% Sodík 164 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehněčí masíčko na jehle postup přípravy receptu:

1

Připravíme marinádu: smícháme 4 lžíce červeného vína, olej a citrónovou šťávu, přisypeme rozmarýn s mletým černým pepřem, vložíme nakrájené kousky jehněčího. Dáme odležet do lednice na 2 hodiny.

2

Mezitím si rozpálíme gril na nejvyšší stupeň a jehněčí maso, papriky a žampiony střídavě napichujeme na 4 jehly. Marinádu zatím necháme stranou.

3

Do nádoby vložíme rajčata, cibuli, nakrájenou chilli papričku a česnek, můžeme vmíchat i rajský protlak, špetku pepře, vše zalijeme vývarem z červeného vína. Nezapomeneme promíchat. Po chvilce vaření(občas zamícháme) snížíme plamen a nezakrytou omáčku podusíme přibližně 15-20 minut.

4

Špízy grilujeme tak 12 až 18 minut, až do změknutí. Během grilování potíráme marinádou a obracíme. Hotové jídlo podáváme s chilli omáčkou.

Poznámka

Rozmarýn obsažený v marinádě dodá šťavnatému masu tu správnou chuť, zatímco pikantní chilli omáčka mu dá říz. Červené víno můžeme nahradit jablečnou šťávou. Z půlky citrónu vymačkáme šťávu. Jehněčí kýtu nakrájíme na 12 kostiček. Chilli papriku zbavíme semínek a najemno nakrájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept