Recept

Rýžová kaše s citronem a pistáciemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 30277

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
850 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máta
50 g Pistácie
125 g Rýže Arborio
1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 341kJ
13% Sacharidy 46 g
13% Tuky 10 g
0% Sodík 1 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rýžová kaše s citronem a pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Ve 2 lžících mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vytvoříme hladkou hmotu. Hrnec vypláchneme studenou vodou a neutíráme. Nalijeme do něj zbývající mléko, mléko s kukuřičným škrobem a za občasného zamíchání přivedeme téměř k varu. Mléko však nesmí vřít.

2

Vmícháme rýži a zvolna vaříme dalších 20 minut, dokud se nám téměř všechna tekutina nevstřebá. Rýže by měla být křehká.

3

Přendáme rýži do mísy, přimícháme cukr, citronovou kůru a podle chuti citronovou šťávu. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Poté necháme zcela vychladnout.

4

Připravený pokrm vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice, čím je rýže chladnější, tím lépe s čerstvým ovocem chutná.

5

Rýži doplníme miskou ovoce, nasekanými pistáciemi a mátou.

Poznámka

Hrnec je potřeba vypláchnout vodou, jinak se bude mléko připalovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept