Stočené řezy z úhoře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stočené řezy z úhoře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
70 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 11,7mg |
Vláknina | 302,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stočené řezy z úhoře postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného úhoře omyjeme, zbavíme ploutví a nakrájíme na 4 stejné díly. Maso osolíme, opepříme, zakapeme částí citronové šťávy a necháme asi 2 hodiny odležet. |
2 | Pekáček vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a urovnáme do něj svinuté dílky úhoře - maso stočíme a upevníme špejlí. |
3 | Úhoře pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut doměkka. Během pečení porce občas pokapeme zbylou citronovou šťávou. |
4 | Po vychladnutí podáváme s čerstvým chlebem a majonézou. |
Poznámka
Pro vylepšení chuti můžeme při pečení přidat do pekáčku 20 g sardelového másla.