Polévka toskánská cibulová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka toskánská cibulová
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30388 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
4 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Šunka parmská |
75 g | Sýr Čedar |
8,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 192,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 190,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Olej olivový, Šunka parmská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka toskánská cibulová postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi smažíme nakrájenou šunku cca 4 minuty, dokud nezačne hnědnout. Poté vyndáme a dáme stranou na pozdější použití. Přidáme do pánve olej a smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme smažit 15 minut, dokud nebude cibule lehce zkaramelizovaná. Přidáme do pánve vývar a uvedeme do varu. Necháme 10 minut vařit. |
2 | Předehřejeme gril a smažíme na něm 2 minuty po obou stranách krajíce chleba, dokud nezezlátnou. Namažeme je máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrájíme krajíce na malé kousky. |
3 | Osolíme a opepříme polévku a přidáme do ní zbylý chléb. |
4 | Naplníme polévkou misky, navrch položíme kousky chleba s máslem a sýrem. |