Polévka s celerem a taveným sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s celerem a taveným sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30496 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bujón slepičí |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 179,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s celerem a taveným sýrem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, celer očistíme a nahrubo nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme do ní mouku a smažíme jíšku. Během smažení vmícháme tavené sýry, dobře rozmícháme. Podle potřeby vlijeme mírně vodu, jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Poté ve zbylé vodě, do níž jsme vložili půl kostky bujonu, vaříme asi deset minut celer. Hotový celer i s vývarem vmícháme do jíšky a lehce provaříme. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať. |
Poznámka
Jako přílohu volíme krutony z bílého pečiva.