Recept

Polévka ze zmrazené zeleniny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30520

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1,3 l Vývar slepičí
1 balení Zeleninová směs francouzská - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 772kJ
2% Sacharidy 7 g
22% Tuky 16 g
41% Sodík 820 mg
5% Bílkoviny 3 g

Polévka ze zmrazené zeleniny postup přípravy receptu:

1

V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní zašleháme vývar, necháme alespoň dvacet minut provařit.

2

V mezičase uvaříme mraženou zeleninovou směs ve zhruba půl litru vody. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým květem.

Poznámka

Jako přílohu volíme krutony z bílého pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept