Úhoř se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 krajíc | Chléb konzumní |
120 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
4 g | Estragon |
100 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
4 g | Šalvěj čerstvá |
200 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
1500 g | Úhoř říční |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 293,4mg |
Draslík | 332,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Estragon, Pažitka, Šalvěj čerstvá, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Úhoře pokrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme. |
2 | 50 g másla rozehřejeme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme špenát a nasekané bylinky. Podusíme 5 minut, poté přilijeme víno a 5 minut vaříme. |
3 | Zbytek másla rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova úhoře, poté přiklopíme a dusíme 35 minut. |
4 | Šťávu z citronu smícháme se žloutky, směs nalijeme do omáčky. |
5 | Omáčku ihned odstavíme z plotny, osolíme a opepříme dle potřeby. |
6 | Kousky ryby přelijeme omáčkou a servírujeme s chlebem. |