Petrželová polévka s kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželová polévka s kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30594 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
6 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kari koření |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
750 g | Petržel kořen |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 g | Sůl |
1,8 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 788,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 179,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Pažitka, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželová polévka s kari postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na větší kousky nakrájenou petržel, cibuli nakrájenou nadrobno, 1 utřený stroužek česneku a vše zpěníme, občas zamícháme. Přidáme jemné kari, vývar, sůl, pepř a vaříme pomalu pod pokličkou doměkka. |
2 | Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme. |
3 | Na talíři zdobíme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Místo slepičího vývaru může být vývar zeleninový.