Polévka z mušlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z mušlí
Polévka z mušlí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30605 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
45 g | Máslo čerstvé |
750 g | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
500 g | Mušle v nálevu |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 g | Sůl |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 866,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mušle v nálevu, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z mušlí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné celé mušle dáme do velkého kastrolu, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Vaříme cca 7 minut, až se škeble otevřou. Neotevřené mušle odstraníme. Stranou si dáme 12 mušlí a udržujeme je teplé. Vyjmeme z nich vnitřky, schránky vyhodíme. Zbylý vývar přecedíme. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, nesmí měnit barvu. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mouku a smažíme ještě cca 2 minuty. |
3 | Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mléko, přecezený vývar z mušlí, bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a ještě 15 minut pomalu vaříme. |
4 | Přidáme vnitřky mušlí, sůl, pepř a ještě cca 5 minut prohříváme. Vyndáme bobkový list. |
5 | Podáváme horké, ozdobené mušlemi, které jsme si odložili. |