Jednoduchý recept

Křupavé kuličky z mletého masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30626

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Maso mleté - mix
200 ml Masový vývar
35 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 l Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 444kJ
9% Sacharidy 31 g
175% Tuky 131 g
25% Sodík 502 mg
24% Bílkoviny 13 g

Křupavé kuličky z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Očištěnou mrkev nastrouháme.

2

V pánvi rozpálíme 0.5lžičky másla a maso s cibulí na něm restujeme, dokud se maso nezačne drolit. Vmícháme mrkev a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a muškátovým oříškem.

3

Zbytek másla zahřejeme a krátce na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání vlijeme vývar a cca 2min povaříme na hladkou omáčku. Vložíme maso a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme nasekanou petrželku a žloutek. Vzniklou hmotu rozetřeme na alobal a necháme hodinu chladit v lednici.

4

Poté z hmoty vytvoříme cca 24 kuliček. Vejce rozmícháme se lžící vody. Kuličky obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci a opět ve strouhance.

5

Rozpálíme olej na fritování a kuličky v něm smažíme cca 4min. Osušíme na papírové utěrce a podáváme.

Poznámka

můžeme podávat s hranolkami a hořčicí či majonézou, případně kečupem čas přípravy včetně chladnutí

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept