Jehněčí kýta pečená na bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta pečená na bramborách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30634 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
3000 g | Jehněčí kýta |
60 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 256,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta pečená na bramborách postup přípravy receptu:
1 | Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky. Vše přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme tymián. |
2 | Kýtu vykostíme, prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Maso přendáme do mísy s bramborami. Pečeme při 210 °C 35 minut. |
3 | Poté maso zabalíme na 10 minut do alobalu. |
4 | Brambory zalijeme horkým vývarem a pečeme ještě 10 minut. |