Recept

Jehněčí kýta pečená na bramborách

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30634

Ingredience

1500 g Brambory
300 g Cibule
3000 g Jehněčí kýta
60 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
250 ml Vývar drůbeží
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,029 kcal
Kilojoule 4 305kJ
8% Sacharidy 29 g
85% Tuky 64 g
24% Sodík 480 mg
132% Bílkoviny 74 g

Jehněčí kýta pečená na bramborách postup přípravy receptu:

1

Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky. Vše přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme tymián.

2

Kýtu vykostíme, prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Maso přendáme do mísy s bramborami. Pečeme při 210 °C 35 minut.

3

Poté maso zabalíme na 10 minut do alobalu.

4

Brambory zalijeme horkým vývarem a pečeme ještě 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept