Vánoční polévka z kysaného zelí s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční polévka z kysaného zelí s klobásou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30639 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
300 g | Klobása Dunajská |
2 špetka | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 ml | Smetana zakysaná 14% |
350 g | Zelí kysané |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 14,4mg |
Draslík | 304,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový, Smetana zakysaná 14%, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční polévka z kysaného zelí s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, kysané zelí překrájíme, česnek utřeme se špetkou soli, klobásu nakrájíme na kolečka a osmažíme na pánvi na oleji . |
2 | V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zamícháme do ní obě papriky, kmín a postupně zašleháme vývar a necháme alespoň 20 minut provařit. |
3 | V jiném hrnci vaříme v nálevu s 200 ml vody zelí, až je měkké. Poté zelí vlijeme i s nálevem do jíšky, přidáme smetanu, česnek, zbylou sůl, klobásu a dobře promícháme. |