Zeleninová polévka po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka po indicku
Zeleninová polévka po indicku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30669 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
25 g | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Cizrna |
1 ks | Jablka |
175 g | Jogurt bílý |
3 kávová lžička | Kari koření |
0,3 kávová lžička | Kurkuma |
45 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1,3 l | Vývar drůbeží |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 19,2mg |
Draslík | 450,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Jogurt bílý, Kari koření, Kurkuma, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka po indicku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, na kostičky nakrájenou zelenou papriku bez semen, na kostičky nakrájenou mrkev, 3-5 utřených stroužků česneku, opékáme ještě cca 5 minut. |
2 | Přidáme mouku, kari, mletý zázvor, mletou skořici a kurkumu, opékáme ještě cca 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme konzervovanou cizrnu oloupanou a lehce rozmačkanou, krájená konzervovaná rajčata, bobkový list. |
3 | Vaříme cca 20 minut. Poté vyndáme bobkový list, přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu. |
4 | Bílý jogurt rozmícháme v troše odebrané polévky a vlijeme zpět do hrnce. |
5 | Na talíři zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou. |
Poznámka
Drůbeží vývar můžeme nahradit zeleninovým.