Jednoduchý recept

Kerblíková smetanová polévka

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30739

Ingredience

150 g Kerblík
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 533kJ
15% Sacharidy 55 g
53% Tuky 40 g
63% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Kerblíková smetanová polévka postup přípravy receptu:

1

Kerblík omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání povaříme na mírném ohni cca 10 min.

2

Mezitím žemle nakrájíme na kostičky a na zbytku másla dozlatova osmahneme. Do polévky vmícháme kerblík a zjemníme ji smetanou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krátce promixujeme.

3

Do misek rozdělíme smaženou žemli, zalijeme polévkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept