Chlebová polévka s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s pivem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30743 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 g | Chléb celozrnný žitný |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 98,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Citrony, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka s pivem postup přípravy receptu:
1 | Chléb nalámeme na kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme pivem a stejným množstvím vody a promícháme. Necháme odpočinout min. 3 h. |
2 | Polévku poté vaříme na mírném ohni a za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme a propasírujeme. Vrátíme do hrnce a přivedeme opět k varu. |
3 | Citron důkladně omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Obojí společně s cukrem přidáme do polévky a ochutíme solí. |
4 | Polévku rozdělíme do misek, ihned podáváme. Smetanu na polévání servírujeme v šálku zvlášť. |
Poznámka
čas přípravy je bez doby na odležení