Recept

Pikantní polévka nakyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 30758
Kategorie: Polévky

Ingredience

90 g Bambusové výhonky
2 ks Cibulka jarní
30 g Fazolové klíčky
90 g Kuřecí maso vařené
3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
60 g Nudle rýžové
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Pepř bílý
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
2 ks Shiitake houby
125 g Sýr sójový - Tofu
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
1,3 l Vývar drůbeží
0,3 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 738kJ
10% Sacharidy 38 g
20% Tuky 15 g
54% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Pikantní polévka nakyselo postup přípravy receptu:

1

Houby dáme do misky s horkou vodou a cca 30 minut namáčíme.

2

Do hrnce dáme mezitím na nudličky nakrájené čínské zelí, vývar a cca 5 minut vaříme.

3

Nudle nalámeme na menší kousky a vaříme je v jiném hrnci s vroucí vodou cca 3 minuty, scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.

4

Houby scedíme a vodu z nich si necháme. Nakrájíme je na nudličky a odložíme.

5

Do hrnce se zelím a vývarem přidáme na kostky nakrájené tofu, na kostky nakrájené uvařené kuřecí maso, posekané fazolové klíčky, uvařené nudle, nakrájené houby na nudličky a vodu, v níž se houby máčely.

6

Povaříme a zalijeme vodou s rozmíchanou kukuřičnou moukou. Povaříme a do polévky pomalu lijeme rozšlehaná vejce. Vytvoří se tenké nitky.

7

Přidáme ocet, sojovou omáčku, bílý a kajenský pepř.

8

Jednotlivé porce pokapeme sezamovým olejem a zdobíme kolečky jarní cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept