Vepřové maso s cizrnou po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s cizrnou po italsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30767 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 kávová lžička | Fenykl čerstvý |
3 polévková lžíce | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
225 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
510 g | Vepřové kotlety |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 106,1mg |
Draslík | 983,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cizrna konzervovaná, Fenykl čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s cizrnou po italsku postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej, kde necháme zesklovatět předem na jemno nákrájenou cibulku. Potom k ní přihodíme rovněž jemně nakrájený česnek a chilli papričku zbavenou semínek, restujeme zhruba minutu. |
2 | Do pánve přidáme vykostěné vepřové kotlety, které jsou předem nakrájené na dlouhé tenké proužky. Maso osollíme, opepříme a 5 minut restujeme do doby, než změkne. Dále přilijeme suché bílé víno, vsypeme fenyklová semínka a dusíme 3-4 minuty. |
3 | Do pánve k masové směsi přidáme ještě slitou konzervovanou cizrnu spolu s mladým špenátem a zhruba 3-4 minuty povaříme, aby se voda ze špenátu vyvařila. Jako poslední vmícháme sýr mascarpone, můžeme ochutit smetanou, a opět přidáme koření. |
Poznámka
Tento rychlý a na přípravu nenáročný pokrm se smetanou získá díky fenyklu chuť po anýzu.