Jednoduchý recept

Vepřové maso s cizrnou po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30767

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
400 g Cizrna konzervovaná
1 kávová lžička Fenykl čerstvý
3 polévková lžíce Mascarpone
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
510 g Vepřové kotlety
4 polévková lžíce Víno bílé
1 stroužek Česnek
225 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 877kJ
8% Sacharidy 28 g
29% Tuky 21 g
24% Sodík 478 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřové maso s cizrnou po italsku postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej, kde necháme zesklovatět předem na jemno nákrájenou cibulku. Potom k ní přihodíme rovněž jemně nakrájený česnek a chilli papričku zbavenou semínek, restujeme zhruba minutu.

2

Do pánve přidáme vykostěné vepřové kotlety, které jsou předem nakrájené na dlouhé tenké proužky. Maso osollíme, opepříme a 5 minut restujeme do doby, než změkne. Dále přilijeme suché bílé víno, vsypeme fenyklová semínka a dusíme 3-4 minuty.

3

Do pánve k masové směsi přidáme ještě slitou konzervovanou cizrnu spolu s mladým špenátem a zhruba 3-4 minuty povaříme, aby se voda ze špenátu vyvařila. Jako poslední vmícháme sýr mascarpone, můžeme ochutit smetanou, a opět přidáme koření.

Poznámka

Tento rychlý a na přípravu nenáročný pokrm se smetanou získá díky fenyklu chuť po anýzu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept