Kuře s ořechovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s ořechovým pyré
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
150 g | Jogurt bílý |
800 g | Kuřecí prsa |
60 ml | Olej olivový |
150 g | Ořechy vlašské |
40 g | Pažitka |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 134,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Jogurt bílý, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s ořechovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso naklepeme přes mikroten, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přilijeme víno, zeleninový vývar, přidáme bobkový list, pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až maso změkne, bobkový list vyjmeme. |
2 | Mezitím rozmixujeme česnek a ořechy na hladké pyré, přidáme jogurt a rozmícháme. |
3 | Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do výpeku na pánvi vlijeme jogurtovo-ořechovou směs a opatrně zahříváme 5 minut, aby se ingredience propojily,ale pozor, nesmí přejít varem, jinak se omáčka srazí! |
4 | Maso přelité omáčkou podáváme ozdobené posekanou pažitkou např. s chlebem nebo rýží. |