Švédské masové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské masové kuličky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3082 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
85 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 440,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 193,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédské masové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku a nasekaný kopr smícháme, dle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Ze směsi vytvoříme asi 20 ks kuliček, opečeme na oleji až zhnědnou. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, po chvílï přilijeme vývar a mícháme do husté omáčky. |
3 | Vrátíme kuličky, prohřejeme a podáváme posypané koprem. |
Poznámka
Jako příloha se hodí bramborová kaše.