Pomazánka s celerem, jablky a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka s celerem, jablky a sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30871 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
2 ks | Jablka |
100 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
120 g | Smetana zakysaná 14% |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 35,6mg |
Draslík | 279,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Jablka, Pažitka, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka s celerem, jablky a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Syrový celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, stejně nastrouháme oloupaná a jádřinců zbavená jablka a sýr. Vše v míse promícháme s pomerančovou šťávou, kysanou smetanou a majonézou. Přidáme 2 špetky soli a vmícháme najemno nakrájenou pažitku. |
Poznámka
Chuť pomazánky můžeme změnit přimícháním utřeného česneku nebo nastrouhaného křenu.