Šunka s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s ananasem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30908 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Ananas |
180 g | Cibule |
500 ml | Džus pomerančový |
6 g | Hřebíček |
80 ml | Med včelí |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Rum |
6 g | Skořice mletá |
6 kg | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 88,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cibule, Džus pomerančový, Hřebíček, Med včelí, Rum, Skořice mletá, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Kýtu zbavíme kůže a potřeme olejem. |
2 | 1/3 ananasu a cibuli pokrájíme, přidáme hřebíček, pomerančovou šťávu, skořice, pepř, ocet, rum a 1/2 medu. |
3 | Kýtu necháme v připravené marinádě marinovat 24 hodin. |
4 | Poté dáme kýtu péct při 130°C na 120 minut, průběžně přeléváme. |
5 | Zbytek ananasu pokrájíme na plátky, kterými pečící se kýtu pokryjeme po hodině pečení. |
6 | Plátky k masu připevníme hřebíčkem. |
7 | Potřeme marinádou a zbylým medem. |
8 | Upečenou kýtu vyjmeme, plátky ananasu sejmeme a smícháme s marinádou z pekáče. |
9 | Maso servírujeme přelité ananasovou marinádou. |